Skeletbouw - Vind hier snel uw leverancier

Bij ons vind je een overzicht van Belgische en Nederlandse bedrijven die vooral actief zijn in de tuin en meubelen sector. Van grote multinationals tot kleine KMO's, we tonen je steeds de juiste bedrijven met de juiste oplossingen voor je noden - of je nu op zoek bent naar tuinhuizen, carports, tuinmachines, tuinaannemers, tuinmpeubelen tuinmateriaal, een pergola ... Hier zal u het zeker vinden.

 

tuingebouwen

Exclusieve eikenhouten tuingebouwen

Carports

Stalenbouw

Bijgebouwen

Moderne & Landelijke Creaties

Poolhouses

PHouten Poolhouse op Maat

Chaletbouw

Finse chaletbouw binnen uw bereik!

Cottage stijl

Beleef de cottage woonstijl

Skeletbouw gezocht? Overzicht van leveranciers

 

Skeletbouw Devree
Skeletbouw is een bouwsysteem of bouwmethode waarbij de draagconstructie meestal bestaat uit een houten, stalen of gewapend betonnen skelet (geraamte). De muren hebben geen dragende functie meer. Het skelet bestaat uit kolommen en liggers. Het gewicht van het gebouw wordt door het geraamte gedragen (geconcentreerde krachtenafdracht, in tegenstelling met de gelijkmatige krachtenafdracht van stapelbouw). De naar beneden gerichte krachten worden "gebundeld" afgedragen op de kolommen. In de Gotiek zorgen enerzijds de pilaren, meestal natuursteen, voor de geconcentreerde krachtenafdracht en anderzijds leiden de luchtbogen en steunberen de krachten af via gelijkmatige krachtenafdracht. Door het onderscheid in dragende en scheidende delen konden de vensters groter worden. In de moderne architectuur van kantoorgebouwen is vaak sprake van skeletbouw.

Valkeners: Skeletbouw.
Houtskeletbouw is een bouwsysteem gebaseerd op een natuurlijk product: nl. Bij een volledig afgewerkte woning is van het houten skelet zelf niets meer te zien. Een houtskeletwoning kan net zoals een traditionele gebouwde woning afgewerkt worden door middel van metselwerk en pannen.

Horik Skeletbouw Binnenhuisinrichting Schrijnwerk. database.
Een gewone bouw kan klaar zijn tussen de 4 a 5 maanden gerekend vanaf de grondwerken en vloerplaat gegoten is. wij plaatsen het huis wind en waterdicht, dan kan de bouwheer zelf afwerken onder ons toezicht bvb isolatie plaatsen, OSB platen plaatsen, Gyprox plaatsen.,

Skeletbouw Wikipedia.
Skeletbouw is een specifieke bouwmethode, waarbij de belastingen die op een gebouw werken, zowel de verticale als de horizontale, door een geraamte of skelet worden overgebracht naar de fundering. Gevels, muren en tussenwanden hebben alleen een ruimtescheidende functie. Skeletbouw naar bouwmateriaal bewerken.

Skeletbouw - Houtskeletbouw - Hermans Hout & Habitat
Hermans Hout & Habitat uit Westerlo biedt een volledige vrijheid aan bouwers en architecten voor de realisatie van een skeletbouw. Dankzij onze jarenlange ervaring in houtskeletbouw kunnen wij vrijwel elk ontwerpplan technisch vertalen naar houtskelet. Hiermee onderscheiden we ons van sleutel-op-de-deurfirma’s die zich beperken tot standaardoplossingen. Wij realiseren met bio-ecologische skeletbouw het passiefhuis of de lage-energiewoning van uw dromen.Waarom kiezen voor skeletbouw? Skeletbouw is dé bouwtechniek voor passiefhuizen en lage-energiewoningen Bij een houtskeletbouw zit de isolatie verwerkt in de dragende houtconstructie. Deze plaatsbesparing biedt extra isolatiemogelijkheden. Daarnaast is deluchtdichtheid van het houtskelet aan de binnenkant van cruciaal belang. Verder voorzien wij uw skeletbouw van een dampopen werking naar buiten toe zodat de luchtvochtigheid in de houtconstructie naar buiten kan.Voor het isolatiemateriaal adviseren wij u bio-ecologische papiervlokken. Naast de milieuvriendelijkheid verzekeren deze een betere isolatie in de zomer. In de winter bereiken onze papiervlokken minstens dezelfde isolatiewaardes als minerale wollen. Dankzij een specifieke behandeling zijn onze papiervlokken volledig resistent voor brand.> Lees hier meer technische informatie over skeletbouw. Een gezond leefklimaat in een duurzame woning Een houtskelet is niet alleen duurzaam voor het milieu, uw woning gaat ook uw hele leven lang probleemloos mee. En zelfs langer, zo bewijzen de honderdduizenden woningen die in Scandinavië de afgelopen decennia volgens deze techniek werden gebouwd. De Scandinaviërs verkiezen houtskeletbouw omdat dit een droog en gezond woonklimaat garandeert. Sneller bouwen én goedkoper op termijn De prijs voor het bouwen van een woning in houtskelet is niet goedkoper of duurder dan een gelijkaardige woning in traditioneel metselwerk. Wél bespaart u op lange termijn op uw energiefactuur dankzij de hogere energiezuinigheid.De constructie van een houtskeletbouw vraagt slechts enkele weken, waardoor u tijd uitspaart op de werf. Bovendien kunt u meteen starten met de afwerking aangezien er geen ‘droogperiode’ geldt.>

Voor en nadelen van houtskeletbouw
Houtskeletbouw is veruit de bekendste toepassing in de houtwoningbouw. Meer dan 8 op de 10 nieuwbouwwoningen in hout worden vandaag opgebouwd volgens dit principe. Voor renovaties of uitbreidingen loopt dat zelfs op tot 9 op de 10 woningen. Op architecturaal vlak heb je een grote vrijheid als je kiest voor houtskeletbouw. Foto: Ralus Houtskeletbouw Bewaren Door het geringe gewicht is houtskeletbouw zeer geschikt voor weinig draagkrachtige ondergrond. Je bespaart dus op funderingen. Foto: Livingwood Bewaren Hoe zit een houtskeletwoning in elkaar? Opbouw De naam zegt het zelf. De structuur van het gebouw bestaat uit een skelet van houten balken. Zowel verticaal (stijlen) als horizontaal (regels) zijn deze balken van beperkte dikte. Samen vormen ze kaders. Tegen deze kaders komen windverbandplaten. Deze vangen horizontale belastingen op, bijvoorbeeld bij zware windvlagen of aardbevingen. De stijlen, die om de 40 à 60 cm staan, vangen de verticale belasting van het dak en de vloeren op. Het kader zelf bestaat meestal uit naaldhout. De platen binnenin de opbouw variëren: multiplex, OSB, spaanplaten, cementplaten, gipskartonplaten... afhankelijk van hun functie. Je leidingen worden weggewerkt in een technische spouw in de vloer of in de wand.

Houtskeletbouw

Al meer dan 60 jaar is Dewaele een pionier in houtskeletbouw. Dat merk je aan de ervaring en de drang om te blijven innoveren. De focus ligt hierbij altijd op duurzame en energiezuinige woningbouw. Of je nu kiest voor een landelijke woning of een hypermodern huis, volledig afgewerkt of alleen de ruwbouw, Dewaele garandeert je altijd maatwerk, comfort en creativiteit.

Veranda

Skeletbouw

Een exclusieve (Hout) Skeletbouw realiseren? Kies dan voor de exclusiviteit en duurzaamheid van La Casa.

Tuinmeubelen

Wil je tuinmeubelen kopen? De beste en mooiste tuinmeubelen bestel je voordelig en eenvoudig online

View

Picknciktafel

Picknicktafel? We bieden tuinmeubilair aan voor particulieren, bedrijven en scholen

View

Robotmaaier specialist

Robotmaaier pro is expert in grasrobots: ? Husqvarna Automower ? hersteldienst ? toonzaal. Bestel uw robotmaaier, wij installeren hem!

View

Houten speelgoed

Bekijk onze collectie houten speelgoed. Van houten poppenhuis, houten poppenwagen en houten keukentje tot houten treinen en houten loopfietsen ..

View

Lit Enfant

Lit enfant, ici le plus grand choix de lits enfant vhez lit-enfant.be.

View

Lits Enfant

Acheter un lit d'enfant intéressant en ligne. Lits d'enfant pour filles et garçons, lits, literies, matelas

View

Bierzeltgarnitur

picknickbnkeS ist Ihr Fachcentrum für Werkstatt, Haus und Garten. In unserem Bereich Gartenmöbel finden Sie Bierzeltgarnituren sowie eine Vielzahl weiterer..

View

Wilt u hier vermeld worden?

Voor meer informatie stuur ons een mail: info@seobureau.be